Cum se stochează corect semințele de canabis?

Cum se stochează corect semințele de canabis?
Deși semințele de canabis sunt destul de durabile, depozitarea necorespunzătoare le poate distruge. Ca și colecționar de semințe, trebuie să știți că semințele de canabis sunt într-o stare similară cu animalele când hibernează. Ca toate organismele vii, semințele pot muri dacă nu aveți grijă de ele corect. Vestea bună este că semințele de canabis pot dura cinci ani cu depozitare adecvată.

Ce înseamnă depozitare adecvată?
Lumină
Temperatură
Umiditate
Depozitare

Țineți lumina departe de semințele de canabis
Trebuie să vă păstrați semințele într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Cel mai bine este să păstrați semințele în ambalajul lor original. Când sunt expuse la schimbări de temperatură sau la lumină, semințele de canabis încep să-și folosească depozitul de nutrienți. 

Care este temperatura corectă de depozitare?
Temperatura optimă pentru a vă păstra semințele de canabis este între 6 și 8 de grade Celsius. Cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât este mai puțin probabil ca semințele să germineze. Colecționarii tind să aibă frigidere speciale pentru a-și depozita semințele. În mod ideal, frigiderul trebuie să fie un model fără îngheț. Dacă nu aveți un frigider special, puteți depozita semințele în secțiunea de fructe și legume.

Dar umiditatea?
Iată o scurtă prezentare generală a ceea ce se va întâmplă probabil cu semințele de canabis la diferite niveluri de umiditate:
<8%: Semințele vor atrage insecte și alți dăunători.
9 – 20%: Semințele sunt mai susceptibile de a dezvolta ciuperci în interior și în exterior. Încep să transpire la sub 20% umiditate. Cu toate acestea, 8-10% este un „punct ideal” pentru depozitarea pe termen lung în condițiile potrivite.
21 – 30%: nivelul de umiditate ideal pentru depozitarea semințelor de canabis.
31 – 60%: Aceasta este zona de germinare, mai ales când nivelul de umiditate depășește 40%.
61%+: vă puneți în pericol semințele cu cât nivelul de umiditate crește. Odată ce atinge 80%, semințele se vor ofili și vor muri în aproximativ 12 ore.

Depozitare
Acum înțelegeți că trebuie să depozitați semințele departe de lumina directă. De asemenea, am subliniat necesitatea unei umidități relativ scăzute și a unei temperaturi la nivelul frigiderului. Dacă doriți să păstrați semințele timp de cel puțin șase luni, utilizați un recipient sigilat cu vid. Puteți obține acest efect prin eliminarea întregului aer dintr-o pungă Ziploc. Există, de asemenea, recipiente speciale sigilate în vid disponibile online. Puneți punga sigilată într-un recipient închis la culoare și pune-o la frigider.

Gânduri finale despre păstrarea și conservarea semințelor de canabis
Acum că știți cum și unde se depozitează semințele de canabis, rămâne doar procurarea lor. Vă recomandăm cu tărie ca procurarea semințelor de canabis să fie de la o bancă de semințe sau de la un distribuitor autorizat. În felul acesta veți știi că ați adăugat în colecția voastră semințe de calitate. 
Totodată menționăm că deținerea, păstrarea, comercializarea de semințe de canabis pe teritoriul României este legală, însă germinarea lor este momentan ilegală! 

*Semintele sunt oferite spre vanzare numai persoanelor majore (18+), sub forma de suveniruri colectionabile.  Precizam ca semintele de cannabis sunt 100% legale deoarece nu contin THC, si NU sunt destinate cultivarii. Pachetele sunt sigilate si ambalate de producator in ambalajul original garantand astfel autenticitatea produselor.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 11:00 - 17:00

0747943540 salut@zonaverde.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!